"Čarobni" kolač od jabuke

Easy
8
40 min

Ingredients

1 Čaša/šalica grisa
1 Čaša/šalica oštrog pšeničnog brašna
1 Čaša/šalica šećera
12 gr Prašak za pecivo
10 gr Vanilin šećer
5 units Jabuke (moguće će trebati i više jabuka ovisno o njihovoj veličini)

"Čarobni" kolač od domaćih jabuka je slatki biskvitni kolač u kojega ne ide nikakva tekućina. Nema jogurta, vrhnja, mlijeka, jaja, ulja …ništa!

Suhi sastojci i jabuke.

To je to!

Osim nevjerojatnog suhog načina pripreme, radi se i o jednom brzom receptu gdje će vam najviše vremena oduzeti ribanje jabuka. Ako imate električni ribež cijeli kolač možete imati spreman za stavljanje u pećnicu unutar 5 minuta.

Sudeći po fotografiji kolač možda ne djeluje posebno privlačno, no preporučamo da mu date šansu i uživate u brzoj i sočnoj poslastici s jabukama. Pogotovo ako ste ljubitelj slatkih pita.

Jednom kada isprobate ovaj recept siguran sam da će vam se toliko svidjeti da će postati svakodnevni gost na vašem stolu :).

Upute:

1. U dublju posudu dodajte 1 čašu od 3 dcl brašna, istu čašu griza, te na kraju čašu šećera. Dodajte i jedan paketić praška za pecivo te paketić vanilin šećera. Pomiješajte sve suhe sastojke.

2. Dno protvana nauljite ili premažite maslacem. Rukama posipajte suhu smjesu (griz, šećer i brašno) po dnu. Sloj suhe smjese ne treba biti debeo, već dovoljan da pokrije i da se kroz njega ne vidi dno protvana.

3. Preko suhe smjese posipajte obilnu količinu ribanih jabuka u jednom sloju (nije ih potrebno cijediti prije) s malo mljevenog cimeta. A preko jabuka ponovno posipajte suhu smjesu dok jabuke u potpunosti nisu prekrivene. Postupak ponavljajte sve dok imate jabuka i suhe smjese, ili ne dođete do vrha protvan (to najčešće budu tri sloja).

4. Na kraju po kolaču naribajte maslac i stavite ga peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva oko 40 minuta ili dok ne vidite da je dobio lijepu zlatnu boju.

5. Poslužiti ga možete toplog ili hladnog. A odlično se slaže s kuglicom sladoleda, karamel umakom i čak čokoladnim preljevom. U slast!

Bilješke:

- Predložene količine su ovdje isključivo informativno. Inače koju god veličinu čaše/šalice iskoristite kolač će ispasti dobro. Samo pripazite da su omjeri namirnica raspoređeni u pravilnim i jednakim trećinama po volumenu.

Rate recipe

Recipe publisher:

OPG Stanislav Jurić

Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit

Other

NATURAL POWDERED FLAVOUR / AROMA - STRAWBERRY 100g

8,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Sunflower honey

SUNFLOWER HONEY

10,00 eur/Unit