Marinirane tikvice

Easy
15 min

Ingredients

1 kg Tikvice
1 1/2 režnja češnjaka, nasjeckanog
1 Tablespoon Crveni vinski ocat
5 Tablespoon Maslinovo ulje

Lagane i mirisne marinirane tikvice su najjednostavniji i najboljoj ljetni recept, bilo da ih poslužujete na večeri, svojoj obitelji ili samo vama. Najbolje je od svega što priprema nije komplicirana niti dugotrajna.

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u tavi na srednje jakoj vatri. Posložite tikvice prerezanom stranom prema dolje u jednom redu u vruću tavu i kuhajte dok ne porumene, oko 3 minute. Vilicom ili hvataljkama okrenite tikvice, zatim ih kuhajte dok ne omekšaju, oko 2 minute, smanjite vatru ako tikvice postanu pretamne. Prebacite tikvice u plitku posudu i pospite solju.

U maloj posudi umutite češnjak, ocat i preostale 3 žlice maslinovog ulja. Posolite i popaprite. Prelijte crveni vinski ocat preko tikvica i dodajte bosiljak. Lagano sve promiješajte i prilagodite začinima. Ostavite tikvice da se mariniraju na sobnoj temperaturi oko 1 sat prije posluživanja. Alternativno, ostavite da se duže marinira u hladnjaku. Čvrsto poklopljene, marinirane tikvice čuvat će se do tjedan dana u hladnjaku.

Rate recipe

Recipe publisher:

Burza hrane

Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit