Poljički soparnik

Medium
4
40 min

Ingredients

500 gr brašno
3 Tablespoon maslinovo ulje
1 kg blitva
8 units peršin
5 units mladi luk
3 units češanj češnjaka
1 Tablespoon sol
1 dcl voda

Blitvu očistiti i oprati te odrezati bijelu stabljiku. Dobro osušiti pa narezati na trakice, odložiti u duboku zdjelu i dodati usitnjeni mladi luk i peršin. Sve zajedno posoliti i preliti maslinovim uljem. Promiješati i odložiti na stranu.

Potom zamijesiti tijesto: brašno, dvije žlice maslinovog ulja, malo soli, i vode po potrebi.Kada ste dobili polutvrdo tijesto, podijeliti na dva dijela jednake veličine, pa malo ostaviti na stranu da se odmori.

Prebaciti tijesto na pobrašnjenu dasku i jednu po jednu razvući u oblik kruga da stane u lim za pečenje. Razvaljanu polovicu tijesta staviti na pobrašnjen lim za pečenje uz pomoć valjaka za tijesto pazeći da kora ne pukne. Rasporediti blitvu, pa preklopiti soparnik drugom korom. Drugu koru prstima razvući da bude jednake veličine kao i donja kora, pa obje zajedno podviti prema limu za pečenje. Vilicom izbosti gornju koru na par mjesta da izlazi para.

Soparnik peći u već zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta. Soparnik je pečen kada porumeni. Izvaditi ga iz pećnice te premazati maslinovim uljem u koji se doda protisnuti češnjak.

Dobar tek!

Rate recipe

Recipe publisher:

Malo More

Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Rozinjola 1l

30,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit