Ekogospodarstvo Orlov put

29/11/2019

Orlov put se nalazi na iznimno povoljnoj poziciji za bavljenje ekološkom poljoprivredom. Izolirano šumom i udaljeno od prometnica prostire se na oko 7 hektara oranica koje nisu kemijski tretirane niti obrađivane od davne 1988. godine. Površine gospodarstva u samoj su blizini ulaza u zaštićeni Park prirode Kopački rit, a u isto vrijeme samo šest kilometara od Osijeka.

Naziv ovog gospodarstva  – Orlov put, dala je sama priroda. Iznad njega tijekom cijele godine možete pratiti prelete orlova i drugih ptica kojima je to svakodnevna tura pri letu unutar zaštićenog Parka prirode Kopački rit.

Na gospodarstvu je u svrhu ekoturizma izgrađena i prva drvena ekokuća u Hrvatskoj građena od trupaca crnog bora i pokrivena baranjskom trskom.


Široka ponuda eko proizvoda

Proizvode već dvanaest godina svježe i prerađene ekološke proizvode za koje su dobili bezbroj pohvala na njihove okuse, mirise. Sve sirovine proizvedene su na oranicama njihovog eko gospodarstva i nisu kemijski tretirane od daleke 1985. godine. Pazili su da što manje oštete tako proizvedene ekološke sirovine (povrće,voće, meso) pa su primjenili stare jednostavne recepte za preradu sa minimalnim dodacima gdje su pazili da i oni budu pod eko znakom.

Eko gospodarstvo Orlov put nudi Vam ekološko uzgojeno voće, povrće, ljekovito bilje i domaće životinje. Od voća i povrća izrađuju dvadesetak gotovih proizvoda, među kojima su džemovi, sokovi, sirupi, ajvar, kečap, kupinovo vino, kiseli krastavci, turšija... Kupci mogu doći i sami si ubrati voće i povrće!

Osim proizvodnjom voća i povrća bavimo se i ekološkim uzgojem domaćih životinja od kojih na tradicionalan način pripremamo gotove suhomesnate i mliječne proizvode.

Posebnost gotovih proizvoda obitelji Gusak je ta da se, osim što su sirovine potpuno ekološki uzgojene, svi proizvode – ručno!

U budućnosti planiraju proširiti asortiman proizvoda ukoliko to budu dozvolile metode njihove ručne prerade. Ni u kom slučaju ne žele postati industrija kako nebi izgubili onu prvobitnu ideju života na selu i proizvodnje ekološke hrane. Nadamo se da će te i Vi nakon kušanja njihovih proizvoda prepoznati te zaboravljene pune okuse i mirise svježeg i prerađenog ekološkog voća, povrća i mesa.


Svježe, zdravo i ekološki uzgojeno meso po povoljnoj cijeni

Eko gospodarstvo Orlov put nudi Vam ekološki uzgojenu teletinu.

Paket je vakumiran od 3 kilograma miješano.

Sastojci: but bez kosti, vrat s kostima, leđa s kostima (ramstek), rebra s kostima, lopatica s kostima, kosti za juhu i temeljce.

Postoji mogućnost narudžbe i paketa od 5 kg.

Sustav u kojem je grlo uzgojeno je sustav "krava-tele", proces dobivanja ove zdrave i vrijedne teletine odrađen je uz poštovanja svih načela ekološkog uzgoja i ekološke prerade. Bikovi i krave borave slobodno i pasu na  pašnjacima u srcu Baranje (na rubnim dijelovima Parka prirode Kopački  rit).


Proizvode eko gospodarstva Orlov put možete pronaći na https://burzahrane.hr/company/9658

Više o samom eko gospodarstvu i njihovoj širokoj ponudi koja između ostalog uključuje ekoturizam – smještaj i obilazak gospodarstva, te eko-gastro-ponudu pogledajte na  https://www.eko-gospodarstvo.com/


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit