Delikatese tvrtke Croaterra d.o.o.

03/06/2019

Firma Croaterra d.o.o., sa sjedištem u Strmcu Stubičkom, svoje delikatese porizvodi od 2007. godine. Osim zaštićenog imena, zaštitili su i dio proizvodnje te se okreću prema izvozu na strana tržišta koja su željna domaćih i zdravih proizvoda koji ne sadrže konzervanse.

Činjenica je kako danas sve više ljudi umire od bolesti koje uzrokuju ''E'' dodaci u hrani, a upravno njih nema u proizvodima Croaterre. Džemove od smokvi kuhaju bez želea i umjetnih pojačivača okusa. Rade ih na domaći način kuhanjem jabuka s korom, koje se zatim pasiraju.

Gospodin Antonić, vlasnik Croaterre d.o.o, osmislio je kako pasterizirati plastiku. Tako pakirana hrana traje dugo i bez konzervansa. Dizajnirao je i vlastiti prepoznatljivi brend na zaštitnim folijama. Osim u staklenkama, proizvode pakiraju i u plastične paketiće svih veličina.

U ponudi sezonski imaju i sok od sorte grođža Izabele, koji predstavlja prirodni eliksir za čišćenje krvnih žila, čime se anulira prva bolest ove planete, bolest krvožilnog sustava. Metodom sokačenja izvuku čak do 21% suhe tvari iz voća. Proizvodnju soka obavljaju bez dodataka konzervansa, alkohola, limunske kiseline i bilo kakvih drugih dodataka. Proizvodnja se organizira u periodu kad je grožđe na vrhuncu zrenja i za one klijente koji unaprijed dogovore kampanju. Proizvođače grožda unaprijed obvezuju da lozu ne špricaju kemijskim sredstvima, već da ju prirodno održavaju košnjom i metodama kako se nekada radilo. Berba se odvija paralelno s proizvodnjom soka čime se postiže svježina soka i u boatstvo okusa i kvalitete.

Nadalje, u asortimanu imaju i masline, šampinjone te crvene i zelene papričice punjene svježim sirom. Tu su još i sušene rajčice te brzo obrađeno, osušeno ili ukiseljeno povrće s maslinovim uljem.

Smokve, masline i maslinovo ulje otkupljuju s područja Šibenika, Skradina i Tribunja, šampinjone iz Varaždinskih Toplica, a sir iz Belja. Obzirom da Hrvatska nema dovoljno sirovina, smokvu i maslinu, ovisno o potrebi otkupljuju i direktno od proizvođača u selima Europske unije.

Roba se trenutno prodaje u većim hrvatskim trgovačkim centrima, u hotelima i restoranima. Strojeve primjenjuju samo za mljevenje, pakiranje i vakumiranje, a sva punjenja rade isključivo ručno.

Neke od njihovih proizvoda možete pronaći na linku: http://burzahrane.hr/company/2700
A za ostale delikatese i dodatne upite obratite se direktno proizvođaču na broj: +385 98 701 050

 


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit

Other

NATURAL POWDERED FLAVOUR / AROMA - STRAWBERRY 100g

8,00 eur/Unit

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit