Registracija OPG-a

26/07/2016

Što i kako?

Registar poljoprivrenih gospodarstava je uveden 2002.godine sa ciljem da se uspostavi red na tržištu poljoprivrednih proizvoda te definiraju uvjeti koji se tiču upisa u registar poljoprivrednih, obiteljskih gospodarstava, zadruga, obrtnika u poljoprivredi.   
Upis u in registar se vrši tijekom cijele godine u gradskim uredima po županijama, odnosno u upravnom organu Grada Zagreba.  

Podaci se prikupljaju u centralnoj banci podataka o poljoprivrednim gospodarstvima pri Ministarstvu za poljoprivredu, ribolov i ruralni razvoj, a koriste se pri primjeni mjera agrarne politike i vođenju statistika.
 
Upis je prvi korak za dobivanje državnih subvencija, pri čemu se zahtjev za upis ili prijavu eventualnih izmjena – u propisanom obliku - podnosi pri Uredu za državno upravljanje, uključujući upravnu pristojbu i potrebnu dokumentaciju.   
Daljnje informacije možete pronaći pri Hrvatskom zavodu za poljoprivrednu savjetodavnu službu. 

POTREBNA DOKUMENTACIJA:


Upis poljoprivrednog gospodarstva provodi Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju – ovisno o PREBIVALIŠTU navedenom u osobnoj iskaznici nositelja poljoprivrednog gospodarstva.  
Od dokumentacije treba predočiti sljedeće:   

  1. Kopije osobnih iskaznica Nositelja i članova poljoprivrednih gospodarstava   
  2. Kopija žiro-računa iz poslovne banke  
  3. Posjedovni list iz katastra i posjed na kojem se obavlja posao u okviru gospodarstva (70,00 kn) …ILI… izvod iz katastra (20,00 kn)
  4. Obrazac zahtjeva za upis u UPISNIK (objavljuje se u NN) – te izjava Nositelja koja se ovjerava i potpisuje od strane Nositelja i svih članova gospodarstva, ako postoje članovi u gospodarstvu. 
  5. Biljezi u iznosu od 70,00 kn

 
ZAKONI I KORISNI IZVORI


Puno sreće!


OPG RENDULIĆ


MODRUŠ EKO PROIZVODI


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Rozinjola 1l

30,00 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit