Macerat slatkog pelina u ulju crnog kima

26/11/2020

Jak saveznik u borbi protiv virusa, bakterija i infekcija.

Što je slatki pelin (Artemisia annua)?

Slatki pelin je biljka po izgledu slična paprati, a dijelovi koji rastu iznad zemlje koriste se u proizvodnji lijekova.

To je jednogodišnja zeljasta biljka koja potiče iz sjeverne Azije, ali je postala popularna širom svijeta. Srodna je gorkom pelinu i pripada porodici glavočika. Ipak, ove dvije biljke imaju različito djelovanje i koriste se u različite svrhe.

Što se tiče samog izgleda slatkog pelina, on ima glavičaste mirisne cvjetove svijetlo žute boje. Može narasti do visine od 2.5 m, a stabljika ove biljke je uspravna sa grančicama koje su naizmjenično postavljene.

Slatki pelin najčešće se koristi kao lijek protiv malarije. Glavni aktivni sastojak je artemisinin za koji je dokazano da uništava stanice raka, pomaže u podizanju imuniteta i učinkovit je u borbi protiv parazita. Laboratorijski proizvod od ove biljke prodaje se kao lijek na recept za malariju u Aziji, Africi i Europi.

Slatki pelin koristi se i kod bakterijskih infekcija poput dizenterije i tuberkuloze; kod bolesti uzrokovanih raznim parazitima i grinjama; kod gljivičnih infekcija; kod virusne infekcije poput prehlade. Između ostalog učinkovit je i u liječenju želučanih problema, vrućice, žutice, psorijaze, gubitka apetita, poremećaja krvnih žila, zatvora, problema sa žučnim mjehurom, bolnih menstruacija, boli u zglobovima (reumatizam), kao i kod raznih autoimunih poremećaja.

Slatki pelin se ponekad primjenjuje izravno na kožu zbog bakterijskih i gljivičnih infekcija, artritisa i drugih bolova u zglobovima, modrica, bolova u živcima i uganuća.

Kako djeluje slatki pelin?

Slatki pelin, kao što smo već napomenuli, sadrži tvar koja se zove artemisinin i koja djeluje učinkovito protiv parazita koji uzrokuju malariju. Vrlo je djelotvoran i protiv gljivica, bakterija i virusa.

Slatki pelin se ne koristi samo kod liječenja malarije, jer može samo inaktivirati parazite koji uzrokuju malariju, ne i uništiti ih. Količina artemisinina u slatkom pelinu nije dovoljna da ubije sve parazite koji uzrokuju malariju, ali dovoljno velika da učini ove parazite neotpornima.

U novijim znanstvenim istraživanjima artemisinin se pokazao jako učinkovit u borbi protiv raznih vrsta karcinoma, pa i onih vrlo agresivnih kao što su rak pluća, dojki, jajnika, prostate, mozga i leukemije.

Ekstrakt slatkog pelina ima antivirusno djelovanje, a istraživanje o djelotvornosti slatkog pelina iznenadila je znanstvenike s instituta u Potsdamu. Njihovi rezultati u liječenju oboljelih od Covida-19, bude nadu u skori početak kliničkih ispitivanja. Trenutno ne postoje efikasni tretmani protiv Covida-19. Uzimaju se lijekovi koji se obično koriste protiv malarije ili ebole, kao i antivirusni lijekovi. Biljni tretmani koji se koriste u tradicionalnoj kineskoj medicini istraženi su za liječenje korona virusnim infekcijama tijekom epidemije Sars-CoV i Mers-CoV. Početne studije u Kini pokazale su da je alkoholni ekstrakt slatkog pelina drugi najmoćniji biljni lijek korišten na Sars-CoV 2005. godine.

Kako koristiti uljni macerat od slatkog pelina?

Matičnjak u svojoj ponudi ima uljni macerat slatkog pelina. Napravljen od 100% hladno prešanog ulja crnog kima čijim svakodnevnim uzimanjem definitivno možete zaštiti svoj imunitet. Dokazano djeluje kao vrlo jak saveznik u borbi protiv virusa, bakterija i infekcija.

Način uporabe: Uzimati do tri čajne žličice dnevno prije obroka; primjena najdulje dva tjedna u kontinuitetu.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani i zdravom načinu života.

Upozorenja: Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Ne preporučuje se uzimanje duže od četiri mjeseca u kontinuitetu. Osobe koje uzimaju lijekove trebaju se prije uzimanja posavjetovati s liječnikom. Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom i hladnom mjestu do 20°C.

_____________________________________________________________________________________

Ponudu pogledajte na njihovom web shopu https://maticnjakshop.com/

 


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit