Sve što trebate znati o orasima i hladno prešanom ulju oraha!

17/05/2019

Svo jezgričasto voće dobro je za zdravlje, ali u usporedbi s drugim orašastim plodovima orasi sadrže dvostruko više antioksidansa.

Orah je nevjerojatan izvor vrijednih nutrijenata. Sadrži antioksidanse, kvalitetne masne kiseline, željezo, kalcij, magnezij, fosfor, cink, mangan, selen, vitamine B, E i K.

Od drevnih se vremena orasi spominju u vezi s intelektualnošću - sam plod ima oblik ljudskoga mozga!

Uz to, orahovo ulje je prepoznato kao visokokvalitetno prirodno ulje koje ima niz blagotvornih učinaka na ljudsko zdravlje te se koristi kao prirodni lijek u kozmetici. Orahovo ulje dobiva se hladnim prešanjem oraha.

Postoji dosta vrijednih prednosti orahovog ulja kao što pomoć pri mršavljenju, poboljšava izgled kože, štiti zdravlje srca , jača kosu, ublažava napetost, poboljšava zdravlje jetre, sprječava infekcije, štiti od oksidativnog stresa .

 Orahovo ulje sadrži 72% polinezasićenih masnih kiselina (alfa-linolenska, linolna i oleinska) te samo 9% zasićenih masnih kiselina. Mnoge od tih masti također djeluju kao antioksidansi i protuupalni spojevi i uglavnom su poznati kao "dobri" oblici masti, zbog njihove brze pretvorbe energije i blagotvornih učinaka.

Kvalitetu oraha i orahovog ulja našeg korisnika OPG Sotinac prepoznali su mnogi klijenti s obzirom da OPG izvozi svoje proizvode u cijelu EU, od Austrije do Engleske.

OPG Sotinac otvoren je 2006. godine, u današnjem obliku nastao je kao plod desetogodišnjeg rada skromnog seoskog gospodarstva i pomalo maštovite vizije. Počeli smo se baviti uzgojem oraha proširujući površine. Pokrenuli smo certifikaciju površina za eko certifikat te zadovoljavanje normi global gap. Većina proizvodnje se obavlja ručno na tradicionalan način što našim proizvodima uz poštivanje standarda ekološke proizvodnje daje dodatnu vrijednost. Proizvodimo ulje od oraha i granulirani češnjak.

Naši kupci diljem EU su prepoznali proizvode i potiču nas da svakodnevno razmišljamo o očuvanju i poboljšanju kvalitete te uvođenju novih proizvoda. Slavonski inat, povezanost sa djedovinom te za mnoge smiješne i nesvakidašnje ideje u proizvodnji i tehnologiji učinili su nas prepoznatljivim po kvaliteti i okusu.

Poštarina za Hrvatsku je besplatna uz uplatu na račun.

Link na proizvode je ovdje:

http://burzahrane.hr/company/8861

Orah=kralj voća!

 

 


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Rozinjola 1l

30,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit