Označavanje svinjskog mesa, junetine i peradi

23/03/2017

Naljepnice i znakovi

Ciljevi uvođenja Znaka za označavanje svježeg svinjskog mesa na tržištu u Hrvatskoj jesu informiranje potrošača o podrijetlu svinjskog mesa koje se sustavno kontrolira i potpomaganje daljnjeg razvoja svinjogojske proizvodnje u RH, koja uvelike ovisi o jačoj povezanosti proizvođača svinja, prerađivačke industrije i potrošača.

Pravo na korištenje Naljepnice i Znakova ostvaruje se za svježe svinjsko meso koje je proizvedeno od svinja koje su rođene, utovljene i zaklane u Republici Hrvatskoj te od svinja rođenih u drugoj zemlji, a utovljenih i zaklanih u Republici Hrvatskoj.

Minimalno trajanje tova svinja u Republici Hrvatskoj, da bi se meso dobiveno od tih svinja označilo sukladno ovim Uvjetima je 60 (šezdeset) dana.

Pravo na korištenje znaka Meso hrvatskih farmi ostvaruje se za svježu junetinu koja je proizvedena od životinja koje su rođene u Republici Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji, a utovljene su i zaklane u Republici Hrvatskoj.

Pravo na korištenje Znaka Meso hrvatskih farmi ostvaruje se za meso peradi koje je proizvedeno od peradi koja je izvaljena, utovljena i zaklana u Republici Hrvatskoj.

Preuzeto sa:
http://www.hpa.hr/

Korisni linkovi:
http://www.hpa.hr/wp-content/uploads/2014/09/Zahtjev%20za%20koristenje%20Znaka%20Meso%20hrvatskih%20farmi.pdf


Comments

Add comment

Make a comment

Netfoodmarket recommends

Olive oil

Ekstra virgin olive oil, Žižolera 0.5l

30,00 eur/Unit

Linden honey

LIME TREE HONEY

12,50 eur/Unit

Honeydew honey

HONEYDEW

14,00 eur/Unit